Herstelgroep voor familie en naasten

Cursus
Ontmoeten
Welzijn
Herstelgroep voor familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (mantelzorgers ggz).

Herstelgroep voor familie en naasten

Herstelgroep voor familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (mantelzorgers ggz) waarin zij de ruimte en aandacht krijgen voor zichzelf.

Voor wie?

Als je familie of naaste bent van iemand met een psychische kwetsbaarheid, maak je een hoop mee. Het kan zijn dat je voortdurend onder spanning leeft, veel verantwoordelijkheid voelt, moeite hebt je eigen leven vorm en richting te geven nu de zorg voor (en de zorgen om) je naaste zo’n grote rol speelt.

Wat kun je verwachten?

De ‘Herstelgroep familie en naasten’ komt wekelijks gedurende 9 weken bij elkaar. Je werkt aan jouw persoonlijke herstel als ‘naaste van’. Wat heb je meegemaakt? Hoe is het nu? Wat heb je nu nodig? En in de toekomst? Je gaat praten, schrijven, creatief werken, wat maar bij je past.

In de groep is er ruimte om ervaringen te delen. Elke bijeenkomst is aandacht voor het oefenen met lichaamsbewustzijn en ontspanning. Want familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid ervaren vaak chronische stress. 

Wat is de aanpak?

We werken herstelgericht. Dat wil zeggen dat jij als deelnemer, ook in de situatie waarin je nu zit, over veel kracht en wijsheid beschikt. Deze zet je in voor je eigen herstel en zo leren de deelnemers in de groep ook van elkaar. Wat heb jij meegemaakt? Hoe ga jij daarmee om? Hoe zie je de toekomst? Wat kan jij doen om jouw leven vorm en richting te geven, ook al heb je zorg voor (zorgen om) je dierbare met psychische kwetsbaarheid?

Er is steeds aandacht voor lichaamsbewustzijn, oefeningen om je lijf te ondersteunen in stressvolle situaties. Er is aandacht voor creatief werk. De begeleiding is in handen van een familie-ervaringsdeskundige, bekend met familieleden met een psychische kwetsbaarheid, ziekte en verlies.

Wat levert het op?

  • Je voelt je gesteund door anderen met soortgelijke ervaringen;
  • Je geeft aandacht aan jou en jouw behoeftes;
  • Je leert hoe je je eigen leven vorm geeft;
  • Je leert je eigen grenzen respecteren en hulp vragen – Zo houd je het beter vol!;
  • Je krijgt inzicht in je eigen herstelproces met een creatief ‘eindproduct’;
  • Je leert verschillende manieren van stressrelease en ontspanning;
  • Je voorkomt overbelasting en/of burn-out, of;
  • Je kan werken aan jouw herstel van overbelasting en/of burn-out;
  • Je gaat meer ontspanning ervaren, ook in je leven van alledag.

En verder..

Voor particulieren: De Herstelgroep voor familie en naasten vindt wekelijks plaats gedurende 9 weken, dinsdag van 18:30 tot 21:30 uur (uitgezonderd schoolvakanties) in Breda. Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 12 deelnemers. Tarief: 225,-. Er start een groep bij voldoende deelnemers.

Voor organisaties: Op verzoek kan een Herstelgroep voor familie en naasten ook op een ander moment, desgewenst op een andere locatie, worden verzorgd. Tarief op basis van offerte.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Prijs

€225,00

Contact

Kitty Melkstop
Contactpersoon

Neem contact op met Kitty:

-13