Inzetbureau ervaringsdeskundigheid

onderneming
Advies
Welzijn
Zorg

De sociale kaart van Ervaringsdeskundigen.

Wij gaan voor integrale samenwerking binnen zorg en welzijn.

Op deze kaart vind u actieve ervaringsdeskundigen. Met een focus op herstel waarbij zij inspireren en ondersteunen bij persoonlijke LEVENSKUNST.

Wij maken ruimte voor 'anders zijn'.

Wij inspireren en ondersteunen mensen met een handicap, ziekte, aandoening of andere reden bij hun herstel en perspectief. Wij hopen daarmee dat iedereen zich verbonden kan voelen in de omgeving waar hij of zij woont en zich van betekenis kan voelen.

Het platform staat voor een levendige community van inclusieve ervaringsdeskundigen: een platform voor, door én met elkaar.

We werken gezamenlijk toe naar aanwezigheid van alle expertises van ervaringsdeskundigheid in de wijk: op het gebied van psychische, fysieke of licht verstandelijke handicap tot expertise op het gebied van eenzaamheid, verslaving, armoede en dakloosheid. Zo kan iedereen een ervaringsdeskundige in zijn/haar buurt vinden.

Het Inzetbureau kan gemeenten, zorgorganisatie of anderen ondersteunen om een juiste ervaringsdeskundige match te vinden bij hun specifieke vraag.

Samen zorgen we ervoor dat:

  • ervaringsdeskundigen in een werkomgeving tot hun recht komen. Waar zij werkervaringen op kunnen doen binnen het sociale domein van zorg en welzijn
  • betaalde arbeid bijdraagt aan volwaardig burgerschap, zingeving en zelfredzaamheid
  • ervaringsdeskundigen het clientperspectief inbrengen en de samenwerking met reguliere professionals versterken
  • dat zij de leefwereld en de reis van de patiënt / cliënt in kunnen brengen waardoor aansluiting van zorg en ondersteuning kan verbeteren
  • vanuit het Inzetbureau verzamelen en delen we de collectieve kennis uit van ervaringsdeskundigheid met anderen zoals gemeenten, zorgorganisaties, reguliere hulpverleners, wetenschappers, bewindslieden, justitie, werkgevers en onderwijsinstituten.

Hiermee hopen we dat binnen elke wijk de leefwereld wordt versterkt en er een inclusieve samenleving kan ontstaan waarin iedereen welkom is en zich van betekenis voelt.

Samen werken we aan een inclusieve samenleving op basis van participatie & emancipatie

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Amandelboomstraat 2
Nijmegen

Contact

Neem contact op met Anitha:

Anitha Wagemans
Contactpersoon
-11